Skip to content
Circore: circulaire grondkeringen van gerecycled kunststof
Van afgedankte auto tot grondkering
In 2050 moeten alle materialen herbruikbaar zijn en mag er geen restafval meer zijn. Daarom zijn er steeds meer circulaire initiatieven. Waaronder Circore: duurzame grondkeringen gemaakt van gerecycled kunststof uit afgedankte auto’s.
GL-Antwerpsestraatweg-122-Hoogerheide_Circore

In 2050 moeten alle materialen herbruikbaar zijn en mag er geen restafval meer zijn. Daarom zijn er steeds meer circulaire initiatieven. De autorecyclingindustrie blijft natuurlijk niet achter.

Tekst Jitske van Heeswijk

Fotografie Emil Golshani

Als we op de huidige manier blijven consumeren, dreigt een grondstoffentekort. Daarom maakt Nederland zich sterk voor een circulaire economie. Ook de autorecyclingindustrie zit niet stil en blijft innoveren met nieuwe producten. Neem bijvoorbeeld Circore: van gerecycled kunststof worden circulaire grondkeringen gemaakt.

Sterk en duurzaam

Circore levert duurzame beschoeiingen, damwanden en stuwen die worden gemaakt van kunststof afkomstig van afgedankte auto’s. Groot voordeel is dat deze kunststofvezel erg sterk is. Door het gebruik van de juiste mix recyclaat kunststoffen wordt het materiaal extra stijf. Daardoor scheuren en splinteren de Circore producten niet, nemen ze geen vocht op en gaan ze dus ook niet rotten. Dit draagt bij aan de zeer lange levensduur van wel 50 jaar. Niet verwonderlijk dat meer dan 30 procent van de waterschappen al heeft gekozen voor Circore.

Het materiaal zorgt daarnaast voor een kostenbesparing van zeker 50 procent ten opzichte van hardhout en past perfect in de duurzame toekomstvisie van Nederlandse overheden.

”Het nieuwe beschoeiingsmateriaal van Circore komt op het goede moment.”

Groene economie

Gabby van Meer, vanuit Compris betrokken bij een beschoeiingproject in Geeuwenbrug, vertelt: ”Drenthe wil groene economie bevorderen. Voor het produceren van beton zijn fossiele brandstoffen nodig, voor hout wordt natuur vernietigd en staal doet er veel te lang over om te worden afgebroken. Het nieuwe beschoeiingsmateriaal van Circore komt op het goede moment.”

Meer weten?

Meer weten over deze circulaire en duurzame toepassing? Bekijk onderstaande video en bezoek de website www.circore.nl.

Deel dit bericht op je kanalen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.