IARC 2020 op 2-4 september in Genève

Gepubliceerd op 04 februari 2020

’s Werelds grootste autorecyclingcongres – het IARC – vindt dit jaar plaats van 2-4 september in Genève. Het belooft een bijzondere editie te worden omdat het congres jubileert. 


Tekst ARN Redactie

Meer dan 250 belangrijke spelers in de autorecycling-industrie treffen elkaar op 2-4 september in Genève. In de Zwitserse stad vindt dan namelijk de 20e editie van het IARC plaats; de niet te missen jaarlijkse afspraak voor autorecycleraars, autofabrikanten en politici. 

Keynote-sprekers 

Een van de belangrijke sprekers op de jubileumeditie van het congres is Olivier Rihs*, de directeur van de Geneva International Motor Show. Rihs vertelt wat volgens hem de uitdagingen zijn voor de automobielindustrie in 2020. Andere keynote-sprekers zijn Murat Bayram van European Metal Recycling Gmbh, professor Kerstin Kuchta van de Technische Universiteit Hamburg en Michel B. Monteil van het Zwitserse Federal Office for the Environment (FOEN). 

Onderwerpen 

Tijdens het tweedaagse congresprogramma – de derde dag is bestemd voor bedrijfsbezoeken – wordt onder meer gesproken over nieuwe automotive-technologiën en hun invloed op recycling, de voordelen van de circulaire economie voor autofabrikanten en recycleraars en de duurzaamheidsvoordelen van automotive recycling. Verder laat een aantal landen zien hoe de autorecycling (Ierland, Noorwegen) bij hen is geregeld en geven beleidsmakers de laatste stand van zaken rondom de belangrijkste wet- en regelgeving (ELV-richtlijn). 

Interessant programma 

Andere onderwerpen zijn de veiligheidsaspecten rondom de verzameling en recycling van elektrische voertuigen, het recyclen van nieuwe materialen in de auto’s van de toekomst en innovaties op het gebied van de ontmanteling, het sorteren en de versnippering van end-of-life-voertuigen. Het complete programma vindt u hier: bekijk het IARC programma. 

 Aanmelden 

ARN is – net als in 2019 – als kennispartner en inhoudelijk betrokken deelnemer verbonden aan het IARC en heet u van harte welkom op de 20e editie van ’s werelds grootste autorecyclingcongres. Registeren is mogelijk via https://www.icm.ch/iarc-2020. We zien u graag op 2-4 september  in Genève! 

 Wat: Het 20e International Automobile Recycling Congress (IARC 2020)
Wanneer:2-4 september 2020
Waar: Genève
Aanmelden:https://www.icm.ch/iarc-2020 

*Vanwege het uitgestelde event, wordt op dit moment hard gewerkt om de sprekers opnieuw te bevestigen voor de nieuwe datum.